Kennel Keep It Up

Alla inlägg under september 2009

Av Elisabeth - 14 september 2009 19:19

Vallat har vi gjort:

Förra veckan åkte vi upp till Anja o tränade lite på hennes fyra pigga lamm. Det var sista chansen eftersom dom skulle flyttas tillbaka till resten av flocken. Med Frasse tränade jag mest fösning och några små hämt.... Jag blev väldigt positivt överaskad  i fösningen då Frasse både kunde hålla avstånd, gå sakta och inte minst gick han RAKT på djuren. Vi tränade då oxå korta kontaktflanker.... Man får ju hela tiden hålla kontakten med Frasse o påminna om att han gör rätt, harkla lite när han tänker börja pendla som en tok.... Men det här passet kändes han riktigt riktigt lyhörd för både mig och fåren, vi lyckades faktiskt hålla nåt som iaf liknade linjer Skrattande En riktigt härlig känsla!!! Mojje fick åxå känna på lammen igen, det blev lite överkurs för lilleman. Mycket spring i benen på lammen som kände sig osäkra på Mojje. Han gjorde egentligen inga dumheter utan det var helt enkelt för svårt och lammen sprang mer än jag hade räknat med. Fina Jaffa fick rycka in o hålla o plocka ut ur hörnen... det tackar vi för Glad Camilla med Kiwi var åxå på plats, även lillkillen Celvin var med. Han är ju bara för go o gla'.... Tack för gott fika!! Kiwi gjorde även hon en del fina saker, bl a lyckades hon hämta tillbaka rymmarlammen till Camilla - snyggt!!  Anja o Jaffa fick jobba mest hela tiden, Jaffa gjorde ett suveränt jobb som hjälphund till småttingarna!!!


   Mojje   


   Kiwi

      Jaffa


Dagen efter lammvallningen skulle Frasse o jag gå upp med fyra sinkor till deras bete. På vägen dit går man genom kossornas hage och där står det en foderhäck med lite ensilage i.... Gissa om dom nysinta kossorna var sugna på det Förvånad Tre av dom släppte det ganska snabbt men den fjärde skulle bara tillbaka heeeela tiden, blääääää för henne!! I såna lägen önskar jag att Frasse hade lite tryck i sig!!! Men det har han inte - ett dugg!!!! Hur lär man dom att man får nypa till nöten litegrann iaf???!!! Nu är ju betessäsongen snart slut så det blir verkligen nåt att ta tag i till nästa år!!! Kanske kommer lite pondus med åldern? Hoppas kan man ju alltid!! Kossorna kom iaf dit dom skulle till slut....


Idag fick Frasse o Mojje ett pass hos fåren igen, Frasse fick bara in o putta lite på dom idag eftersom det var ont om tid... Mojje fick en genomkörare med lina på idag, han var riktigt duktig. Man märker att han tänker efter emellanåt Flört Han håller igen lite, rusar inte planlöst runt fåren. Tränade även lite smack - framåt.... Det börjar trilla ner både det ena o det andra i skallen på Mojje..... Duktig kille!! (Frasse fick hjälpa till o flytta lite kvigor istället, så han fick allt jobba lite han med....)


Lite promenadbilder från igår:


  Mojje


  Love


  Frasse med galen blick ;)


 Ser ni flugan?  


Nu är det dags för kvällsrundan o natta kossorna :)  

Av Elisabeth - 8 september 2009 10:29

Igår flyttade vi ett gäng dräktiga kvigor till ett bete närmare gården. Kameran åkte med förstås Tungan ute O bloggen har dom gjort om så nu kan man plutta in en massa smileys Skrattande Kul.....

Frasse vallar kvigor   Frasse jobbar....    

Kvigflytt  Nöjd Frasse - kvigorna som ska flyttas är på plats i fållan

På nytt bete  Kvigor på nya betet...

Djurtransporten   Djurtransporten

Kärra nfrån Eketorpsvägen   Gården syns i bakgrunden

Av Elisabeth - 5 september 2009 19:57

Passade på att inviga nya objektivet när Frasse fick ett träningspass hos fåren. Jag är såå nöjd! Både med hund o kamera... ;)



Kul när man kan ta serier ;) Tackan vände o gick.... Hejja Frasse!


Av Elisabeth - 4 september 2009 19:20


För en månad sen var det såhär ljust o fint när jag gick ut till kossorna på morgonen vid halv fem. Nu är det totalt kolmörkt.... Hösten är här.... Bilden är tagen med mobiltelefon = inte så bra kvallité.....

Av Elisabeth - 4 september 2009 17:23

Japp, igår var det avslutning på Frasses agilitykurs. Tror Frasses åsikt om agility sammanfattas bäst såhär: Gäääääääässsp!!!!!! Sån e han :P Ja, vad gör väl det? Han är tänkt att vara vallhund i första hand o sällskapshund i andra, eller vice versa... Och dom uppdragen sköter han med bravur!!!! Världens bästa Frasse tycker iaf matte :) Och ett fint diplom fick han åxå!!


Men matte har iaf blivit lite biten så Mojje kommer åxå att få prova på lite agility framöver. Tror han kommer tycka att det är lite (mycket) roligare än Frasse, framför allt därför att han är lättare att motivera. Man kan kampa o leka på ett annat sätt... Sånt tycker Frasse är mest larvigt ;) "Ha, man har väl integritet", verkar han tänka... ;)


Dom andra i kursen var grymt duktiga måste jag säga, jag är superimponerad av allihop. Tre av hundarna var första gången jag såg igår eftersom small/medium hundarna gått en egen kurs. Dom var ju alltså nya även för Frasse, åtminstone två av dom var hanar. Och gissa vad? Frasse skötte sig superexemplariskt mot dom!!! Jag blir så glad.


Nu ska jag fixa lite kvällsmat... våfflor blir det ikväll.... med sylt o vispgrädde....



Av Elisabeth - 2 september 2009 20:40

Mm, som sagt... Mojje börjar bli stor. Nu vid nästan nio månaders ålder har han börjat lyfta på benet. Frasse var mycket mycket tidigare, han började nästan i valpstadiet o lyfta.... Med lite tur betyder det att Mojje inte blir lika sur på andra hanhundar som Frasse.... Hoppas kan man ju iaf :) (kan ju hänga lite på matte åxå ;))



På kvällspromenaden roade sig Frasse o Love med att beta gräs ;) Dom ser inte kloka ut!!! ;D



Vad har annars hänt idag då? Fodermedelsrådgivaren var här, kossorna mjölkar 34,1 per mjölkande kor :) Kan man inte vara annat än nöjd med!! Vi tog hem ett gäng kalvar från betet (inget bete kvar). Frasse var med förstås, han tyckte dom var lite läskiga. Dom är inte ett dugg vallade på och har inte mycket respekt för hunden.... men visst har man nytta av hunden även om han inte är den tuffaste. Jag peppade på honom och när dom var i fållan o skulle på vagnen gjorde han mycket av jobbet själv :) Men han måste verkligen lära sig att visa nötterna att HAN bestämmer!! Men jag gör ingen större affär av det, bara peppar o uppmuntrar honom. Och i vissa lägen är han faktiskt mer på nu än innan. Det känns som att han måste få mogna lite till, så vi får se hur nästa betessäsong blir... Under vinterhalvåret är det ju bara fåren att jobba/träna på...


Sambon är inne i Kalmar i kväll, han tog en sväng förbi MediaMarkt för att se om objektivet jag ska ha hade kommit hem. Det hade det inte :( Några bilder blev det iaf ikväll, ligger i webbalbumet. Jag har inte börjat laborera så mycket med alla manuella inställningar man kan göra, har mest kört på auto. Men jag är såå nöjd med kameran!!! Kul e det!!

Av Elisabeth - 2 september 2009 08:50

Mojje 


Den här lilla sötnosen... 



...börjar bli stor :)  


Av Elisabeth - 1 september 2009 19:46

Ja det kan man väl säga att jag är. Med hundarna alltså :) Överlag förstås, men just nu mest med tanke på vallningen!


Frasse

Idag visade Frasse att han har utveckats en del i nötvallningen. I ett läge inne i ladugården när vi tog in kossorna till mjölkningen idag var han snabb som attan o gensköt en ko som bara inte skulle vara inne idag :) Hahaa, hon fick snällt vända om igen! Det handlar ju som vanligt mycket om att vara tydlig med vad man vill. Herregud, det kan inte vara lätt för en liten hund o fatta vad den förvirrade föraren vill ibland.... Ibland ska dom ut, ibland in, ibland bara flyttas inne.....


Ute i kohagen har vi nu ställt en foderhäck där vi fodrar ensilage på dagarna. Där står det alltid ett gäng kossor klistrade när det är hemdags, förut har jag fått hjälpa till o få loss dom därifrån... Idag hann jag inte ens fram förrän Frasse var på väg hem med både dom o några andra som låg kvar i hagen... Det kändes riktigt riktigt bra måste jag säga :)


Häromdagen var vi o tränade på Anjas skuttiga fyra lamm igen :) Där skötte han sig överlag bra.... men.... vi måste verkligen träna på kontaktflanker!!! Det blir mycket zickzack när han drar iväg lite för långt åt sidorna hela tiden.... Det och så då det gamla vanliga att hålla avstånd i drivningen... På något vis få honom att själv känna det där naturliga avståndet... Men överlag är jag nöjd, det är bara att träna vidare.... o det är ju bara roligt.... :)


Mojje

Den här gången fick även Mojje följa med till lammen. Tanken var att han skulle få träna lite på den stora flocken med lugna tackor osv... Men tiden flög iväg som vanligt och det slutade med att lilleman åxå fick känna på dom springiga lammen..... Det kändes ju som en chansning, lammen stod ju inte direkt o väntade på att man skulle få ett säkert o bra läge o släppa lilla hunden. Det var på o släppa kopplet o hoppas på det bästa ;) Och han e ju bara för go min lilla plutt! Lite splittrat blev det när han fick springa ifatt dom, men han redde ut det hela o balanserade upp flocken fint :) Sen körde vi mest flanker där han visade fint avstånd, visst blir han tigh emellanåt men han lyssnar fint och det är inte svårt att få ut honom en bit... Han fick även driva en del och visade sig kunna lyssna bra även där o gå lugnt o hålla avstånd.... Fiiina Mojje!! Dessutom fungerar stanna-kommandot riktigt bra. Inkallningen är väl inte lika lysande får man säga ;) men det går iaf framåt.... Han är ju faktiskt inte mer än åtta månader....


Något han inte var så bra på var att sitta på åskådarplats o vara passiv... jesses vilken bandit.... Det är något att jobba vidare på. Men snart börjar förhoppningsvis fortsättningskursen o då får han iaf träna o träffa lite andra hundar... Ska bli kul!!!


Även Camilla med Kiwi var där o tränade, det är så roligt när man får följa andra som tränar och se deras framsteg :) Anja o Jaffa var förstås där - deras lamm ju :)


Lite bilder hittar ni här, lite blandade bilder från Kärra o Bröttorp tagna med min nya Nikon D3000 :D Ett riktigt objektiv ska införskaffa snarast!!!


Avslutar det här inlägget med att ge Dagens ros till min mamma!!!!!  För att du är så snäll o alltid finns där!!!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards