Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 1 september 2009

Av Elisabeth - 1 september 2009 19:46

Ja det kan man väl säga att jag är. Med hundarna alltså :) Överlag förstås, men just nu mest med tanke på vallningen!


Frasse

Idag visade Frasse att han har utveckats en del i nötvallningen. I ett läge inne i ladugården när vi tog in kossorna till mjölkningen idag var han snabb som attan o gensköt en ko som bara inte skulle vara inne idag :) Hahaa, hon fick snällt vända om igen! Det handlar ju som vanligt mycket om att vara tydlig med vad man vill. Herregud, det kan inte vara lätt för en liten hund o fatta vad den förvirrade föraren vill ibland.... Ibland ska dom ut, ibland in, ibland bara flyttas inne.....


Ute i kohagen har vi nu ställt en foderhäck där vi fodrar ensilage på dagarna. Där står det alltid ett gäng kossor klistrade när det är hemdags, förut har jag fått hjälpa till o få loss dom därifrån... Idag hann jag inte ens fram förrän Frasse var på väg hem med både dom o några andra som låg kvar i hagen... Det kändes riktigt riktigt bra måste jag säga :)


Häromdagen var vi o tränade på Anjas skuttiga fyra lamm igen :) Där skötte han sig överlag bra.... men.... vi måste verkligen träna på kontaktflanker!!! Det blir mycket zickzack när han drar iväg lite för långt åt sidorna hela tiden.... Det och så då det gamla vanliga att hålla avstånd i drivningen... På något vis få honom att själv känna det där naturliga avståndet... Men överlag är jag nöjd, det är bara att träna vidare.... o det är ju bara roligt.... :)


Mojje

Den här gången fick även Mojje följa med till lammen. Tanken var att han skulle få träna lite på den stora flocken med lugna tackor osv... Men tiden flög iväg som vanligt och det slutade med att lilleman åxå fick känna på dom springiga lammen..... Det kändes ju som en chansning, lammen stod ju inte direkt o väntade på att man skulle få ett säkert o bra läge o släppa lilla hunden. Det var på o släppa kopplet o hoppas på det bästa ;) Och han e ju bara för go min lilla plutt! Lite splittrat blev det när han fick springa ifatt dom, men han redde ut det hela o balanserade upp flocken fint :) Sen körde vi mest flanker där han visade fint avstånd, visst blir han tigh emellanåt men han lyssnar fint och det är inte svårt att få ut honom en bit... Han fick även driva en del och visade sig kunna lyssna bra även där o gå lugnt o hålla avstånd.... Fiiina Mojje!! Dessutom fungerar stanna-kommandot riktigt bra. Inkallningen är väl inte lika lysande får man säga ;) men det går iaf framåt.... Han är ju faktiskt inte mer än åtta månader....


Något han inte var så bra på var att sitta på åskådarplats o vara passiv... jesses vilken bandit.... Det är något att jobba vidare på. Men snart börjar förhoppningsvis fortsättningskursen o då får han iaf träna o träffa lite andra hundar... Ska bli kul!!!


Även Camilla med Kiwi var där o tränade, det är så roligt när man får följa andra som tränar och se deras framsteg :) Anja o Jaffa var förstås där - deras lamm ju :)


Lite bilder hittar ni här, lite blandade bilder från Kärra o Bröttorp tagna med min nya Nikon D3000 :D Ett riktigt objektiv ska införskaffa snarast!!!


Avslutar det här inlägget med att ge Dagens ros till min mamma!!!!!  För att du är så snäll o alltid finns där!!!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards