Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 4 februari 2010

Av Elisabeth - 4 februari 2010 18:18



Idag har både lite nötträning och lite fårvallning hunnits med. Träningen i kalvstallet blir ju iofs av varje dag men idag blev det lite bildbevis oxå. På bilderna är hundarna inne hos dom minsta kalvarna i kalvamman. Det kan ju låta enkelt med små och söta kalvar men det är det inte. Småttingarna är ganska spralliga och klövarna kan sprätta iväg ganska rejält så det är riktigt jobb för hundarna!!


Just i kalvamman är det meningen att hunden ska hålla undan kalvarna från kalvamman så man kan rengöra eller hjälpa en nyintagen kalv att lära sig hur amman fungerar. Det är inte särskilt lätt att greja där inne när alla kalvar är på en och buffar (hårt), slickar och biter. Frasse har fått ganska bra kläm på uppgiften, vi får se hur det går när jag tar in några nya kalvar om ett par dagar....


Jag håller dom här!!



  Hit men inte längre, Frasse har lärt sig att säga ifrån.


Även Mojje testade på uppgiften.


Efteråt tog jag en liten sväng upp till fårhagen för att kolla snöläget. Det har kommit lite mer snö men den var väldigt lätt, inte heller var det några större drivor idag.


Frasse var tvungen att kolla ordentligt så inga får gömde sig i hagen.


 

Det är nyttig motion att pulsa i snön.


  Mojje har glömt tungan ute. Igen   


Sen blev det lite fårvallning. Först plockade jag bort två tackor som jag tycker är lite tunna, dom får stå inne och äta o ha det lugnt o skönt istället. Sen fick Frasse ta ut fåren  o driva upp dom till hagen. Jag har funderat på hur långt det är, kan väl vara 250-300 m kanske. Lite kortare kanske, jag är dålig på att bedöma avstånd, ska mäta på nån karta! Det gick bra, lugnt o sansat. Sen tränade vi flanker, måste träna på långa respektive kortare kontaktflanker. Att Frasse ska förstå skillnaden, det har jag varit dålig på och det märks   Tränade även lite framåt med visselsignal...


Så var det dags för Mojje då. Körde med lina ett tag för att underlätta att hålla balansen i drivningen, det gick väl sådär. Jag vet inte om han blev lite störd av linan eller om han tycker att det är svårt, för han kändes lite ofokuserad i just drivningen. Tränade lite flankeringar, det kändes ganska bra även om jag vill få ut honom lite mer. Men vi testade ett litet hämt där han höll ut riktigt fint på toppen. Det som inte alls kändes bra var liggen, dom hade vi fått rätt bra ordning på innan vintern slog till. Nu var dom seeeeeega!! Men det ska väl gå att få ordning på igen. Snabbt hoppas jag! Med tanke på den minimala träning som blivit i vinter så är det klart att det blir massor som går bakåt. Iaf så höll jag på längre än planerat med Mojje så jag började känna mig lite stressad när jag tittade på klockan. Hm, det fick bli en chansning. Mojje fick ta hem djuren till stallet... det ni. Jag trodde faktiskt att vi skulle tappa fåren och att dom skulle rusa hem till maten. Haha, det är ingen risk att dom drar åt nåt annat håll!! MEN!! Mojje är en stjärna, vi körde svenskdrivning hela vägen. Behövde jag tjata ligg? Nix, han stannade upp själv och höll avståndet!!!! Jag är så imponerad och glad! När det gällde riktigt arbete så bara gjorde han helt rätt!!! Fina fina lilla hund!


Så jag var hemma i god tid och kunde köra in foder till kossorna och plocka i ordning och förbereda tills livdjursförmedlingen kom och hämtade tio kvigor som skulle säljas. Duktiga kvigor som gick lätt att lasta! Med tanke på att dagen började med massa strul (kalv på lösen, krånglande fodervagn och eltrubbel) så blev den verkligen bara bättre o bättre!
  Mycket rymd härnere...






Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards