Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 30 maj 2010

Av Elisabeth - 30 maj 2010 10:06

Igår delade vi upp gruppen med sinkor och dräktiga kvigor i tre grupper och drev dom till olika beten. Gruppen bestod av knappt tjugo djur och hagen dom gått i nu vara rejält nerbetat. Vi började med att sortera ut sex kvigor, Hans fick vara grindvakt. På andra sidan grinden är det nämligen en slåttervall - myyycket mat alltså ;) Det gick iaf hyfsat snabbt o smidigt, Frasse fick vara ganska stilla o mota bort dom som inte skulle med. När vi var klara med det så fick Hans vara kvar o vakta så inte resten helt enkelt klev över stängslet (gammalt taggtrådstängsel - ingen el) och ut i vallen. Frasse och jag (mest Frasse ;)) föste kvigorna en dryg km, genom en öppen grind och två stängda där jag var tvungen att kuta före och öppna. Han höll ihop gruppen bra men han fick slita en hel del första biten när vi gick genom vallen.


Sen gick vi tillbaka och skulle då ha ut sinkor och tre kvigor åt andra hållet, mot gården till. Sinkorna gick lätt att få ut men dom tre kvigorna var värre. Inte blev det lättare av att så fort man fått en eller två av dom man skulle ha med sig i ett bra läge så kom en av dom tre vi inte skulle ha med sättande :( Riktigt jobbig var hon, efter mycket jobb fick vi ut dom iaf!!! Frasse slet som en galning, älskade lilla hund!! Sen var det bara att driva resterande tre upp genom vallen och till nästa hage, där ska dom gå till höskörden är klar, då öppnar vi upp till vallen och den nu nerbetade hagen - det blir mycket yta för dom (och sinkorna som får gå tillbaka till den nu nerbetade hagen så fort det växt upp igen) :)))


Det blir ju dåligt med fotande när man jobbar ;) Men några "after-work-bilder" med mobilen blev det :) När man jobbat o slitit kan även Frasse hoppa i plurret ;) Titta på pälsen - det blåste rejält så när hunden kom en bit ifrån så var det inte helt lätt med hörbarheten!!



 


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards