Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 1 mars 2010

Av Elisabeth - 1 mars 2010 19:33

Fårklippning Antingen måste jag investera i en klippstol eller så får jag gå nån kurs o lära mig klippa som proffsen! Min rygg tycker det är taskigt o klippa osamarbetsvilliga får som kränger o har sig... Inte är dom ju så höga heller så även när dom står hyfsat stilla så är det ju inte någon optimal arbetsställning... Tacka vet jag nöten, precis lagom arbetshöjd... ja förutom en del svarta som har två meter långa ben typ ;)) Nu har jag tre tackor kvar att klippa.... sju är klara. Det är två av dom vita tackorna som börjar se högdräktiga ut. Tittar man ovanifrån så dom nästan lika breda som långa :D Det ska bli väldigt roligt med lamm men det är nervöst som attan samtidigt. Dom två ungtackorna jag köpte av Ankie visar inga tecken på att vara dräktiga :( Eskil (baggen) var ju så elak mot dom så det vete tusan om det blev nåt, förmodligen inte förrän bra mycket senare isf...


Kobestyr Eftermiddagen gick åt till omförflyttningar i ungdjursstallet. Hans och jag plockade in ett gäng dräktiga kvigor i spaltboxarna och bytte ut dom mot tre betydligt mer dräktiga (snart kalvningsfärdiga) och några som skulle bindas upp för seminering. Skönt att få det gjort!! :) Det här är inget jobb man kan använda hundarna till, det blir för trångt och stimmigt... Det vore att be om skadade djur och människor! Men Frasse tyckte det var taskigt och låg utanför dörren o surade ;) Mojje som inte gillar ungdjursstallet (ännu) lade sig att sova hemma på gården :)


Ja, det var väl vad som hanns med mellan det vanliga pysslet i stallarna... Jag pratade en gång med en man som på fullt allvar trodde att förutom mjölkningen så fanns det inget att göra på en mjölkgård!! Jisses, vad säger man... Jag blev så paff så jag minns inte riktigt vad jag sa...!!! Kvällsrundan som jag ska gå nu visste han nog inget om ;) Håller tummarna för att fodervagnen inte har stannat igen!!!!!

Av Elisabeth - 1 mars 2010 15:47

Frasse

   

Mojje


Korten är tagna på Mickis kurs i februari. Tror att det var Linda som hade hand om kameran vid bägge tillfällena :)

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards