Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 6 januari 2017

Av Elisabeth - 6 januari 2017 20:54

Funderar på vad jag vill uppnå under 2017.... och har eg ingen aning. Just nu när det är snö och kallt och mörkt så känns tävlings- och betessäsong väääldigt avlägset! Men om jag sätter upp lite mål kanske motivationen ökar! Man kan ju hoppas :D 


Pep är ju kvalad till Kvarts SM 2017 och målet är att toppa formen så vi kan göra vårt absolut bästa där. Innan dess ska vi starta några IK2:or och förhoppningsvis göra hyfsade rundor. Tanken är också att han ska få tävla iaf lite mer nöt i år än förra året. SM Nöt arrangeras ju av Sösvk i år och det är klart att det vore toppenkul om han kunde kvala dit! Men jag är lite skrockfull och eftersom han kom fyra på SM 2015 innan han ens var två och ett halvt år så törs jag knappt hoppas på att ens kvala dit nu ;) 


Mellie var ju som sagt tänkt att ha valpar i vinter men eftersom hon ännu inte börjat löpa så tror jag att de planerna skjuts upp till nästa vinter om det stämmer bättre med tiden. Om hon börjar löpa typ omgående så kanske det blir av ändå men jag får väl fundera lite mer på hur sent jag vill vänta på att kunna starta upp henne inför säsongen. Och vad jag vill uppnå såklart... Hon har ju sju SM-poäng och behöver minst tre till (en åttondeplacering) för att kvala till Kvarts SM. Det hade ju varit grymt roligt om hon tog sig dit! Om hon ska starta några nöttävlingar vet jag inte än. Hon fick börja lite för tidig att göra tuffa jobb med tjuriga kossor och det straffar sig lite när man ska tävla ;) Men isf blir det NN1 för hennes del. På får blir det enbart IK2, skulle kännas fel att starta IK1 när hon faktiskt har SM-poäng även om man faktiskt får det. I övrigt är väl målet att jag ska få till det och kunna köra henne så jag får fram bästa resultat som vi tränade på kursen för Karin.


Zting dårå... Det oskrivna kortet. Eftersom han är född två veckor "fel" så betyder det att om han skulle kvala till Unghunds SM Får så måste han göra det innan 14 augusti i år (en månad innan han fyller två år) och det känns just nu inte särskilt realistiskt. Så för tillfället koncentrerar vi oss på att träna - med målet att någon gång under säsongen debutera i IK1 att och bli godkänd vallhund någon gång under sensommar/höst. Han kommer såklart att få börja träna lite på nöt i sommar och sen får vi se hur det går, förhoppningsvis blir det även debut i NN1.


Wille hänger med som supporter. Eftersom han inte får träna så får jag försöka ta mig i kragen och ta med bara honom på vissa promenader och andra utflykter. Och mer hjärngympa-övningar!


Det är verkligen bra att skriva ner lite, även om målen ärlite luddiga känner jag mig redan mer taggad inför året!! :D


Full fart in i 2017!!

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards