Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 14 maj 2012

Av Elisabeth - 14 maj 2012 22:42

Jaha, då var IK1-debuten avklarad med Wille dårå. Han kändes väldigt konstig och "off" liksom.... flera stopp på utgången och många extrakommandon.... Hur som helst så krånglade vi oss runt till delningen, fick en liten men tydlig lucka som han var väldigt sen in i, sen innan vi hann göra så mycket mer bestämde sig en tacka för att dra till skogs :( På filmen kan man se henne när dom rundar stolpen, hon funderar redan då på att dra.... Busfår!!! Då tyckte jag det var lika bra att bryta, ville inte riskera att det skulle hända något dumt!!! Fram till delningen hade vi 49 poäng (31 på hämtet), dom flesta poängen rann iväg på utgången och på att han vände djuren två ggr innan sista fösningsgrinden och förstås den missade framdrivningsgrinden.... Snittpoängen på tävlingen var 48.40 så tja, jag är ju inte direkt nöjd ändå ;)


Dag två ville han inte gå ut alls i utgången så jag bröt direkt, bättre att försöka få till lite tävlingslika träningstillfällen och se hur han beter sig.... Det känns lite oroligt, hoppas han inte fått för sig att det är något otäckt att hämta får på tävling?! :/ Men han är ju ändå världens bästa lilla Wille!!!


Själva tävlingen var supertrevlig och välarrangerad och flöt på fint! Fåren var pigga o lite busiga med drag åt många håll. Det enda jag kanske saknade var ett skynke där man kunde stå i lugn o ro innan sin start så hunden inte såg fåren försvinna av banan innan sin tur. På söndagen klättrade Mojje upp till första reservplats men vi kom inte med, hade ju varit kul faktiskt. Nu blev det 60 kr i sjön för veterinärbesiktningen ;) 

Nog är det märkligt med denna veterinärbesikting, undrar hur Sjv tänkte när dom beslutade om det? Vallhundstävlingarna klassas som högrisk för att en tredje part ingår - får lr nöt - borde det då inte vara bara fåren/nöten och djurhanteringen (fållor osv) som skulle besiktas?? Varför hundarna??  Jaja, det var bara en parentes ;) 

Tack Anja för att vi fick campera i Hugo med dig!! Och tack för att du filmade, känns ju urdumt att jag lyckades schabbla bort fina Qvickas debut när det gäller filmningen, förlåt förlåt förlåt!!!!!


Här kommer filmen - man kan se att föraren oxå gör sina fel och behöver öva på sin tajming ;) Och mitt i alltihopa så öppnade sig himlen och regnet vräkte ner.....



 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards