Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 13 januari 2012

Av Elisabeth - 13 januari 2012 22:44

Förra söndagen ringde telefonen och en kvinnlig röst i andra änden berättade att hon hade tre köttraskvigor på rymmen och undrade om jag kunde tänka mig att hjälpa till med vallhund :) Hm, folkskygga kvigor, köttras, inte alls vana vid hund, plats typ okänd - i närheten av Glömminge.... Vad säger man? Jo man säger "självklart, vi gör ett försök" ;) Och det gjorde vi. Det började riktigt bra, Frasse kunde börja jobba på dom och helt enkelt visa dom vallning ;) Dessvärre närmade det sig människor och då gick kvigorna in i en hästhage, genom el o allt. Med mycket hästar i den och i angränsande hagar gick det förstås inte att skicka hunden.... Sen blev det ett äventyr några km genom åkrar och hagar, över diken, genom sly och snår, förbi fler hästhagar över vägar o skördade majsfält (väldigt kladdigt ;)).... Till slut var kvigorna tillbaka i sin egen hage, med mer tur än skicklighet och inte direkt med någon effektiv vallning.... Men lite nytta gjorde vi väl och Frasse var trött o nöjd efter en sisådär tre timmar med jobb/promenad ;) Mojje o Wille tog nog inte någon skada av en dags vila från träning heller :) Nu har jag allvarlig nötvallningsabstinens och längtar galet efter vår, betessläpp och utejobb med hundarna!!


Dagen efter äventyret var vi och vallade på Hagby Gård, härligt väder och kuliga rörliga får :) Mojje lade i turboväxeln första passet - andra passet gick lite bättre. Wille gick riktigt riktigt fint :) Det gör vi gärna om! :))


Dom fyra f d prilliga småtackorna är inte så prilliga längre.... Riktigt tråkiga att valla på har dom blivit. Dom har vuxit till sig nu så nu får baggen flytta tillbaka till Vannborga och bo med lite nya damer. Så blir iaf han glad :)


Lite bilder från dagens stund i fårhagen

               




Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards