Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 1 september 2011

Av Elisabeth - 1 september 2011 08:16

Efter två dagars kurs för Karin Söderberg har man så mycket motivation att man bara vill slänga sig ut i hagen och träna för brinnande livet. Vallning är kul. Vallning är enkelt. Efter dom här dagarna håller jag med om båda delarna :)) Dessutom gillar jag instruktörer som verkligen trycker på att fåren ska ha det bra och trivsamt! En annan bra sak med såna här kurser är att man lär sig så fantastiskt mycket, bara av att titta på när dom andra deltagarna går sina pass.


Det var ju alltså Wille som gick den här kursen som i första hand riktade sig mot tända unghundar. Och tänd är han ju ;) Vad fick vi då göra? Vi fick börja med att checka av om hunden kunde gå rakt mot djuren. Det kunde han :) Sen var det fösning och korta flanker. Väldigt logiskt när man tänker på det att börja med korta flanker innan man börjar skicka hunden upp till balans. Man får ju lätt en hund som alltid förväntar sig att gå upp i balans. Eftersom hunden egentligen alltid vill upp i balans så är det lättare att träna det när dom korta flankerna är inlärda.... Wille har lite svårt för flankerna, främst för att man måste släppa fåren litegrann då ;) Under dom här dagarna har jag insett att lilla hunden har en grym koncentration och stor djurkänsla. Nu gäller det för mig att förvalta detta på bästa sätt!! Vi fick oxå jobba med långa flanker och drivning, där har vi det lite svårare. Den där koncentrationen och djurkänslan gör att man måste bryta igenom lite för att han ska förstå att vi ska arbeta som ett team, Wille skulle nog gärna bara fösa, fösa, fösa och glömma att jag var med ;) Eftersom han bara är en liten bäbis ännu fick han bara gå korta pass, och efter varje gång var han helt slut... alltså, han är så koncentrerad och fokuserad att han glömmer att andas när han jobbar ;)


Nu ska jag verkligen försöka strukturera upp min träning med alla hundarna. Korta pass. En sak i taget, tills det sitter. Sedan plocka samman delarna. Sätta klockan så det inte blir för långa pass!!! Med Wille blir det till att få liggen att sitta bra, och ligga kvar tills jag säger något annat!!! Där har vi slarvat!! Sen blir det mycket fösning och korta flanker. Därefter går vi vidare med långa flanker, att hålla ett jämnt avstånd till fåren på cirkeln. Sen blir det drivning. O sen ger vi oss på lite hämtträning.... Och såsmåningom blir vi förhoppningsvis redo för ett VP och IK1.... nångång ;))


Så ett stort tack till Karin för två fantastiska kursdagar! Och till Anja som ordnat o fixat med allt! Och förstås till alla andra trevliga kursdeltagare!! Nu ser vi fram emot en uppföljning i vinter nångång ;)) Och en massa trevliga träningar dessemellan!!


Fösning är kul sa Wille :)

     

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards