Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 4 april 2010

Av Elisabeth - 4 april 2010 10:56

Lamm


Inga fler lamm har det kommit under veckan som gått. Men två av tackorna börjar fylla på sina juver så det dröjer väl inte så länge till... Sen återstår att se om det är några fler dräktiga lr inte.


Trillingarna:

     


Lilla singel-lammet har skadat sig i ett framben :( Först trodde jag han hade brutit det men det visade sig vara en stukning. Nu har det blivit bättre men han och hans mamma får bo i en ensambox några dagar till. Det tycker lilla gullet är skittråkigt, han vill ut o busa med dom andra tre ;))

   


Vallning

Vallar gör vi så gott som varje dag nu :)) Härligt!! Förra vecka var vi ett gäng som tränade i ridhuset. Första passet med Frasse höll jag på att bli galen - det luktade mycket och spännande i ridhuset tydligen :(( Andra passet gick han som en dröm, tror nästan det var det bästa nånsin :))) Mojje gick oxå bra, pinnade på lite för snabbt bakom fåren och hade lite väl långsamma ligg men överlag skötte han sig bra. Sen dök det upp en reporter från Radio Kalmar o skulle göra ett inslag om vallhundar... Lite synd att inte min kommentar om att det blir lugnare djurhantering med vallhund kom med, men det blev ganska bra ändå... Lyssna här.


Igår var Anna med Sally här och tränade, första passet var lite springigt. Men andra passet gick hur bra som helst. Lugn hund = lugna får. Det kommer bli jättebra när det blir klart. Anna o Sally jobbar oxå med nöt, förhoppningsvis kan vi komma iväg på nån nötkurs framöver!!


Sally tränar:

 

     


Efter träningen släppte vi alla tre, det gick bra och hundarna roade sig hejdlöst :D

     


Sen blev det lite fika o snack förstås. Tack för trevligt sällskap vännen !!


Konytt

I ladugården rullar det på. Kossor att sina av. Kossor som kalvar. I går var det tre nya kalvar, en kvigkalv och två tjurar. Det var tre kvigor som kalvade, snälla att mjölka var dom! Det är dom flesta som tur är. Någon gång ibland får man nån som sparkar o bär sig åt, men det brukar gå över relativt fort!!


Ena tjurkalven:

   


Det som göms i snö kommer upp i tö ;) Äckligt f d tuggben tyckte hundarna var skojsigt värre!!

   



Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards