Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 18 augusti 2009

Av Elisabeth - 18 augusti 2009 15:06

Kan inte låta bli att länka till några bilder på Mojjes farmor Sisko när hon jobbar på nöt:

http://www.tika.no/dogs/sisko/ko1.jpg

http://www.tika.no/dogs/sisko/ko2.jpg

http://www.tika.no/dogs/sisko/ko3.jpg

Väldigt korthårig om man jämför med Mojjes lurv ;)


Nu ska jag rusa ut igen, är ensam med kossorna idag.... Kommunens politiker har slut på sommarlovet, sambon har kommunstyrelse. Räknar med att han har pizza med sig hem ikväll =)

Av Elisabeth - 18 augusti 2009 13:04

Ja, på förmiddagen efter kvällsrymningen var dom på vift igen (igår alltså). Inte så oväntat eftersom det inte gått o inspektera stängslet på kvällen i mörkret. Sex stycken den här gången. Två kvar i hagen. Den här gången hade dom gått österut o gick längs vägen. Mycket diken, högt gräs, stenmurar och dessutom en del trafik. Vi tog den enkla lösningen; sambon åkte hem efter grindar medan Frasse o jag höll kvigorna på plats. Inte helt populärt hos en del men det var ju gott om mat så ingen som gjorde några större ansträngningar att smita. När vi fått grindarna på plats och fått in kvigorna i fållan åkte Hans hem efter djurtransporten. Under tiden passade vi på att träna lite runt fållan, gick bra. Faktiskt visade Frasse lite attityd mot en kviga som inte flyttade sig för honom :) Då fick han mycket beröm!!!


När vi fått hem o in rymmarna så gick Frasse o jag efter dom två som var kvar i hagen. Nu ska dom bli seminerade och dräktiga.... Så även idag har Frasse förtjänat sitt uppehälle :) Gullhunden!!!!


Grindarna ska jag sätt upp i hagen med dom fem kvigorna i Mashagen, helst hade jag velat träna på kalvarna i Lindby men det fungerar inte så bra. Kanske kan ta hem några till Hönshagen hemma vid gården när småttingarna flyttat in....


Funderat lite på detta med nötvallning o Frasse. Kanske det var dumt att vänta så länge att introducera honom för nötterna i arbetssammanhang? Visst har han varit i lagårn hela tiden o så, men inte jobbat. Ska nog börja tidigare med Mojje -  i lina utanför grindarna. Inte mycket alls i år men iaf att han får känna på det. Eftersom han lyssnar så bra när vi tränar på fåren så ska det nog gå. Men som sagt, med lina så han inte har en chans att komma innanför grindarna!!!


I helgen som gick var det Nordiska mästerskapen i fårvallning. När jag satt o tittade på resultatlistan såg jag att både Mojje o Love hade släktingar som det gått bra för :) Mojjes farmor Sisko som bor i Norge kom på sjätte plats!! Loves kullsyster; Loumils Lee har en son som heter Diesel, han kom på sjunde plats. Lite kul när man känner igen namnen.... ;)




Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards