Kennel Keep It Up

Alla inlägg den 28 april 2011

Av Elisabeth - 28 april 2011 20:56

Det har inte blivit mycket skrivet om nya jobbet direkt. Kanske för att det är så himla mycket nytt att ta in. Även om jag jobbat med kor länge och sprungit i ladugård sen barnsben så är jobbet i ett robotstall ganska annorlunda.... fast ändå inte ;) Ibland är det frustrerande på ett nytt jobb för allt man gör tar så lång tid, lr det känns så iaf. Nu börjar rutinerna sitta och en del annat fastnar i skallen efterhand. Idag tog vi in två nya kvigor till roboten, fantastiskt hur bra det går ändå. Sen är det allt som ska in i datorn och papper att hålla reda på och komma ihåg att fylla i.


Frasse har varit med första passet fram till frukost när jag jobbat fm. Då mjölkas en del kor i den gamla gropen och man flyttar och föser lite djur. Mojje var med några gånger när Frasse var sjukskriven och han jobbar på men är lite för ivrig ännu så han får nog jobba på ute i sommar så får vi se hur han är framåt hösten. Frasse är coolare men han tycker nog det är lite jobbigt såhär i början med alla lösgående kossor inomhus. Framförallt vilka man ska fösa på och vilka man ska skita i (det är ju inga hela väggar mella båsraderna direkt ;)) men tror nog det lossnar lite nu. Det är oxå mer folk runt omkring än hundarna är vana vid, det är mest Frasse man märker det på. Han är ju verkligen galet osocial med främmande människor... och lite vaktig på det... suck. Men han vänjer sig hoppas jag. Han är så härlig att arbeta tillsammans med, men jag fattar inte varför han ska vara så fjantig! Och Mojje är en översocial hångelhund. Wille är nog ganska normal :))


Fåren har fått sitt bete utsett, en hel del stängsling behövs men sen kommer dom att leva i ett eget litet (läs stort) paradis i sommar :)


Mojje har egna husdjur även om t o m Frasse brukar springa runt o fjanta med grisarna. Den gråa fastnade på bild. Dom har en rosa oxå ;))


       

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards